Simpele oplossing voor Iphone 4s die denkt dat hij aangesloten is op een dockstation

Word je wakker na een feestje waar je je Iphone in een dockconnector hebt gedrukt voor de nodige hitjes doet het externe geluid het niet meer! Huh? Twee maanden later had ik de oplossing! En wat was ik blij zeg.

Nadat ik wakker werd en het geluidsprobleem ontdekte ben ik gaan zoeken op verschillende fora. Las dat je Iphone moet jailbreaken, dan een Ifile moet verwijderen, resetten en voila. Nou dat leek mij te veel werk.

Koop een alternatieve Iphone oplader

Wat blijkt nou het probleem te zijn. 99% van de dockkingstations zijn niet van Apple. De connector van de dock communiceert daarom niet goed met de connector van de Iphone. Wanneer je de Iphone (in mijn geval een Iphone 4s) eruit haalt krijgt je Iphone geen signaal dat hij uit het station is. Je iphone blijft het geluidssignaal doorsturen naar de connector in plaats van naar je speakers.

Onlangs bij een vriendje stopte ik zijn alternatieve Iphoneoplader (gewoon een oplader van een ander merk = goedkoper). Nadat ik mijn Iphone loskoppelde van de oplader deed het geluid het weer.

Een alternatieve Iphoneoplader kan je kopen bij bijvoorbeeld de HEMA of elk telefoonwinkeltje waar je ook nog lekker kan internetten of Iphone hoesjes kan kopen. Hoe deze winkeltjes hun hoofd boven water houden is mij overigens een compleet raadsel.

Hoe check je of je Iphone inderdaad weer doet wat hij moet doen?

Wanneer je zelf bijvoorbeeld Apple TV hebt kan je in dit scherm (zie afbeelding) aangeven op je Iphone dat je via AirPlay gekoppeld wilt worden aan Apple TV.

Iphone denkt dat hij dock zitWanneer je op AirPlay drukt zul je zien dat je Iphone nu nog op ‘Dockingstation’ staat. Vervolgens kan je kiezen dat je naar Apple TV wilt.  Vertrek je uit Apple TV schakelt je Iphone weer over naar ‘Dockingstation’.

Wanneer je de alternatieve Iphoneoplader in en uit je Iphone connector hebt gehaald zul je zien dat wanneer je weer naar bovenstaand scherm gaat en je op AirPlay drukt dat je telefoon weer op ‘Iphone’  staat.

Tijdelijke oplossing

Als je echt heel nodig een filmpje met geluid wilt afspelen is er ook nog een tijdelijke oplossing. Stop je eigen Iphone oplader (oplader moet wel in het stopcontact zitten) in je telefoon en haal de oplader er direct weer uit. Je Iphone geeft dan tijdelijk weer even extern geluid. Waarom je telefoon denkt dat hij daarna weer in een dock zit en vervolgens weer dus geen geluid geeft weet ik ook niet.

Dit is puur eigen ervaring

Deze informatie is gebaseerd op eigen ervaring maar wilde het toch even delen. Dus het kan zijn dat ik gewoon een mazzeltje heb gehad.

Een medewerker van een HI winkel vertelde mij overigens dat ik waterschade had in mijn connector en mijn Iphone nooit meer extern geluid zou geven. Dat blijkt dus dikke onzin te zijn.

Snap je geen kont van deze uitleg? Laat dan even een reactie achter met wat er bij jou niet lukt. Misschien komen we er wel samen uit.

You may also like...

2 reacties

  1. Beert schreef:

    Als je een camera connection kit aansluit schakelt Airplay ook over op iPhone. Helaas staat alles weer op Dock-connector als je de kit er uit haalt.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: