Populair De Heren II wint oefentoernooi

De Heren II is kampioen van de voorbereiding. Zondag legde het beslag op de eerste editie van de Bob Plugge Schaal. Tijdens een drieluik in Veenendaal tegen het plaatselijke Spitsbergen H2 en oude bekende Huizen H3 wist Baarn vier punten te pakken.

Waar het op zondag normaliter erg stil is in Veenendaal vanwege de zondagse rust was het om 11.00 ’s ochtends al een gekkenhuis. Een klein tienduizend man had zich verzameld met toeters en  bellen op sportpark ‘De groene Velden 2’. Waar voorzitter Stephan Roos van Spitsbergen had gerekend op vijfduizend bezoekers voor de Bob Plugge Schaal bleek dat het dubbele: ‘Voor de baromzet is het geweldig al moest Jannie (de barvrouw van Spitsbergen red.) wel oppassen dat het zweet van haar voorhoofd niet in het hete frituurvet  viel anders kreeg deze geweldige middag toch een zwart randje’

De Veenendaalse krant, met de gelijknamige naam ‘De Veenendaalse krant’, had een typefout gemaakt in aankondiging in de vrijdageditie van het sportkatern. Waar de koptekst moest zijn ‘De Heren II doet Veenendaal aan’ stond er ‘De Heer II doet Veenendaal aan’. Op de vraag of Veenendaal massaal uitliep vanwege de typefout in de krant moest voorzitter Roos lachen: ‘Nee hoor, de Veenendaler komt niet uit een ei. De Heren II is gewoon een publiekstrekker. Ze zijn zeer actief op facebook en dat hebben we ook in Veenendaal. De Heren II is een magneet, trekt net zoals Ajax veel publiek aan. Bovendien, de Ajax supporters noemen hun spelers ‘Godenzonen’ en dan klinkt ‘De Heer II’ voor de jongens uit Baarn helemaal niet zo gek want ze spelen geweldig’.

Het tweede van Baarn speelde hun eerste wedstrijd tegen Spitsbergen. Baarn, nog zonder nieuwbakken aanwinst Barend Brikkenaar van Dijk maar wel met nieuwe ‘nummer 10’ Olivier van der Wiele, startte in hun bekende 4-4-2 opstelling. De plaatselijke favoriet Spitsbergen wilde stunten. De thuisploeg combineerde strijd met opportunisme maar al snel bleek dat Baarn II een maatje te groot was. Na tien minuten schoot spits Carel Laoût raak na een aanval over veertig(!) schijven. Kort daarop ronde diezelfde Carel een solo af en tekende hij voor de 2-0. Spitsbergen redde vlak voor het einde nog wel de eer door een gemakkelijke gegeven strafcorner binnen te slaan. Voor het publiek was de nederlaag geen reden voor een mineurstemming want ze kwamen voor een leuke middag. De uitslag deed er niet toe als ze na de wedstrijd maar op de foto kwamen te staan met één van hun Baarnsche idolen.

Na de pauze gevuld met dans en live muziek begon De Heren II aan de tweede wedstrijd tegen Huizen H3. Baarn had genoeg aan een gelijkspel om de Bob Plugge Schaal te winnen. Door wat positiewisselingen bij Baarn kwam Huizen op 2-0 voor. Na rust stelde het pas orde op zaken. Wederom was het Carel Laoût die dit keer een aanval via de zijkant afrondde en vlak voor tijd sleepte aanwinst Oliver de 2-2 binnen uit een strafcorner. De late gelijkmaker bracht het publiek in extase en gaf het toernooi een terechte winnaar.

De middag eindigde met een prijsuitreiking, frituur van Jannie en veel biergelag. De foto’s zijn te zien op www.deheren2.nl. Volgende week begint het echte werk. Kampong H31 komt op bezoek voor de seizoensouverture.

You may also like...

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: