Mijn top 5 actie-drama series

Zo, ik kijk dus vrij veel series en niets houd mij tegen mijn top 5 online te publiceren.

Van best naar goed. We beginnen bij één

The Wire

Op IMDB krijgt deze serie een 9.5. Daarmee is het de beste serie ooit gemaakt volgens de 74.512 mensen die hebben gestemd. Dit vind ik dus ook. Wanneer je The Wire Googled zie je alleen maar gangsters.  Dit schrikt sommige misschien af het een kans te geven. Geloof me, na de eerste aflevering ben je verslaafd.  Alle lof gaat naar de casting. Deze serie is zo goed vanwege de acteurs die de personages invullen. Het verhaal van The Wire is gebaseerd op de dagelijkse realiteit van de Amerikaanse stad Baltimore. Een stad waar veel drugs wordt verkocht, het aanpakken van criminaliteit vechten tegen de bierkaai is. Zo ook in deze serie. In vijf seizoenen The Wire zie je personages
veranderen, tijdelijk buitenspel gezet worden omdat ze naar de gevangenis moeten of, om het realistisch te houden, dood geschoten worden. James Mcnulty (zie foto), detective en tevens enfant terrible van het Baltimorse politiecorps, is een van de hoofdredenen waarom je blijft kijken. James heeft meer vijanden dan vrienden binnen het corps. Hij neukt graag buiten de deur en hij neemt het niet zo nauw met wetten en ethische vraagstukken als een politieonderzoek er baat bij heeft. En wanneer hij bekritiseerd wordt zet hij gewoon zijn ‘What the fuck did I do?’ gezicht op.
De serie heet overigens The Wire omdat ergens in seizoen 1 wordt besloten om telefoons af te tappen van de kleine drugskoeriers om een zaak op te bouwen tegen de grote criminelen. Een team detectives waaronder uiteraard McNulty voert deze operatie uit.The WireNaast grote rollen van enkele politie agenten spelen de ‘cornerboys’, drugskoeriers en de drugsbazen een grote rol in deze serie. Uiteindelijk zullen ‘Stringer’ Belle, Barksdale en Omar Little tot misschien wel jouw favoriete zware criminelen uitgroeien. Dan is er nog een derde groep personages. Die van de beleidsbepalers. De burgemeester, rechters, openbare aanklagers, commissarissen en allen uit op persoonlijk gewin. Elke laag van de stad Baltimore is dus aanwezig.
Je leert ongeveer 50 personages kennen en met elk van hen krijg je een band en kijk je de vijf seizoenen durende serie zo uit. The Wire is een serie met een fenomenaal realistische verhaallijn, een absolute aanrader. Mocht het doorslaggevend zijn: Het is de favoriete serie van Barack Obama.


Breaking Bad

Tsja, Walter White. Bestaat er een grotere koning op het witte doek? Hij noemt zichzelf een zwaar over-gekwalificeerde scheikunde leraar.  Op de dag dat Walter vijftig wordt verschijnt het bericht dat hij kanker heeft en het waarschijnlijk terminaal is. Walt wil nu nog meer één ding: Zijn gezin voorzien van genoeg geld zodat zij ongestoord door kunnen leven wanneer hij overlijdt.  Dankzij een toevallige ontmoeting met zijn oud scheikunde leerling Jesse leert Walt de straatwaarde van de drugs Crystal Meth kennen. Vanaf dit moment verandert Walt zijn leven in  karretje op een achtbaan  die elk moment van de rails kan schieten. En oja, zijn schoonbroer zit bij de DEA (The Drug Enforcement Administration). Aflevering één begint een beetje vaag en het eerste kwartier begrijp je er werkelijk helemaal niets van. Wanneer de aftiteling start heb je uit automatisme al op ‘volgende afspelen’ gedrukt omdat je niet meer kan stoppen.

The Walking Dead

Komt..

Dexter

Komt..

You may also like...

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: