Lieve Allard

Dit artikel heb ik geschreven naar aanleiding dat wij als De Heren II wellicht naar Heren 3 of Heren 4 worden verplaatst. Het is door de hoofdredacteur van de Baarnsche Courant in het schrijvers gedeelte geplaatst in plaats van het sportkatern. Geestig! Het deed wat stof opwaaien. Ik ben zelfs gebeld door ene meneer de Vries, 54 jaar, uit Baarn die vond dat mijn artikel het imago van de club in geen goed heeft gedaan. Toch leuk dat je door een onbekend iemand wordt gebeld.

Lieve Allard
Zondagochtend. De wekker tettert irritant. 0600 uur, klaarwakker. De telefoon licht op, geen gemiste oproep. De wedstrijden gaan door. Een diepe zucht volgt. ‘Blijf jij maar lekker liggen lieverd’ fluistert hij in zijn vrouw zijn oor. ‘Ik zie je straks op de club’. ‘Waarom ga je nu al, blijf nog even kroelen’ zegt ze nog slaapdronken. ‘Ik heb een afspraak met de Heren II, blijf maar lekker liggen, tot straks suikerspinnetje’. Met de veters nog los en de ontbijtkoek half  in de mond snelt hij naar zijn auto. Een bakkie haal ik wel uit de machine denkt Allard wanneer hij zijn gordel om doet en de Volvo start. Bij het afrekenen van zijn sigaren bij het tankstation kijkt hij nog even snel op de facebook pagina van De Heren II. ‘Wat een geweldige mannen zijn het toch’ mompelt hij met enige tegenzin uit zijn mond. ‘Zei u wat meneer?’ vraagt de caissière. ‘Euhm nee sorry, fijne dag nog!’ en breed glimlachend vervolgt hij zijn weg richting de club.

Allard opent de hekken, ontgrendeld de zijdeur. Knipt de lichten aan en haalt de droogdoeken van de bierglazen af. Zijn gedachte slaan op hol. ‘Snel ééntje proeven? Het is 10.00 uur. Wacht nog even.. Om half 12 komt De Heren II praten. Daarna proostte we er eentje op de verdere samenwerking.’ Allard zet Sublime FM op, een liedje van de The Spinners galmt zachtjes door de lege kantine. Hij kijkt om, nog niemand te zien. Het volume wordt naar twaalf gedraaid. Druk armgebarend doet hij alsof hij meespeelt op de gitaar. Na een paar minuten, in een ooghoek, ziet hij beweging bij de fietsenrekken. Snel wordt het volume teruggezet naar een acceptabele hoogte, hij loopt naar de nog dichte openslaande deuren, draait het slot open en begroet zijn Heren II.

Na het gebruikelijke handen schudden schraapt hij zijn keel en zegt: ‘Mannen, alles kan omlaag, behalve de contributie, die kan omhoog’. ‘Ook de vier kannen van de club van de club Allard?’. ‘Vooral die kunnen omlaag’ en tegelijk drukt hij zijn half ingebrande sigaar uit in de met grind gevulde vazen die tot asbak zijn gepromoveerd. Na enkele seconden van stilte recht hij zijn rug, kijkt naar de mannen van De Heren II met een blik alsof het zijn eigen zonen zijn en vraagt of we akkoord zijn. ‘Ja Allard, maar die kanne..’ snel gaat de voor Allard typerende rechterwijsvinger omhoog. Het antwoord was negatief. Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig, in dit geval volstaat de aanwijsvinger. Het was duidelijk..

Cruijff is Ajax, Het Legers des Heils had Majoor Bosshardt. Door Annie MG Smidt hebben we Jip en Janneke, dankzij Kim Holland kunnen we amateur porno van Hollandse bodem op tv kijken. De BMHV heeft dankzij Allard Jiskoot De Heren II. Zijn gevleugelde uitspraak ‘alles kan omlaag’ zullen we nooit meer vergeten en liet ons gezamenlijk nog een jaar blijven, maar…

Lieve Allard, we blijven nog(!) een jaar, maar mogen we asjeblieft De Heren II blijven heten? Het zou ons jubileum jaar zijn.
 

You may also like...

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: