Kom er maar weer in Lion reclame!

Een vrije dag, vriendin aan het werk, aan de slag met Hugo tijd.  Wat doe ik tijdens een dag overladen met tijd voor Hugo? Series kijken en eten. De hele dag eten. 

Momenteel woon ik bij mijn vriendin. Door omstandigheden. Ik heb geen huis in Amsterdam. Ik moest mijn huis uit. Tijdelijk. Maar dit is helemaal niet vervelend want wij hebben het heel gezellig samen. Te gezellig eigenlijk maar we willen nog niet definitief samen wonen.

Echter is mijn vriendin van het niet hebben van lekkers in huis want dan eet ik het zelf op. Herkenbaar probleem in ieder huishouden waar de man weinig te zeggen heeft. Of de boodschappen doet (HAHA). Nee, wij doen bijna altijd samen de boodschappen maar bij iedere reep chocolade die ik pak kijkt zij mij afkeurend aan. Treurig maar wel goed voor mijn lijn!

Dus. Hugo dag is synoniem aan eten. Chocolade, chocoladekoekjes, toastjes, iedere verpakking waar snoepmix op staat. De serie stond al klaar (kijk House opnieuw omdat ik al het recente al gezien heb)  daarom op naar de supermarkt. De Action in dit geval want daar kan je zeer billig lekkers kopen.

Het eerste wat ik daar zag waren vijf(!) Lions voor 1,29. Daar kan je ze zelf niet voor maken en ik had nog niet geknipperd of ze lagen al in het mandje. De Lion bar, het onderwerp van dit blog dus in het kort wat er nog meer in mandje kwam: Een snoepmix tum tums* en chips naturel. Genieten.

De lion bar!

Zo uit het vuistje op de weg terug naar huis nam ik de eerste Lion. Lang niet gegeten maar wat een feest. Na een hap of twee hoorde ik stemmen in mijn hoofd ‘Wild Thing, you make my heart sing’ zingen en zag ik bijbehorende video van Lion voorbij komen. Een reclame uit de jaren ’90. Ik zal een jaar of tien geweest zijn. Letterlijk op iedere zender kwam het voorbij. Een reclame gevuld met vuur, een gevaarlijke leeuw maar voor de leeuw een nog gevaarlijkere sexy vrouw met één bloot been (wel in het bezit van nog een been) op een sofa in het midden van een lege loods.

Een reclame die het genre Schieten, Tieten en Helikopters benadert. Op weg naar huis met de Lion in de mond en beeld en geluid in mijn hoofd begon ik na te denken. Waarom maakt Lion tegenwoordig geen reclame meer?  Ik zie bijna nooit iemand een Lion eten.Verkopen ze nog wel genoeg? Die reclame was destijds wel steengoed. Is die reclame tijdloos? Kunnen ze deze reclame niet gewoon weer gaan uitzenden? Hoeveel tijdloze reclames bestaan er? Is deze reclame geniaal?

Oordeel zelf. Is deze reclame zo verschrikkelijk goed dat die tijdloos is? Ik zeg van wel! Alleen even HD maken.

 

Voor de liefhebbers The Troggs met Wild Thing

*Nog even over die tum tums. Iedere keer kom ik toch een beetje bedrogen uit. Die groene en witte tumtum zijn wel zo verschrikkelijk vies. Groen is mint en de witte is suikervrij. Zit toch niemand op te wachten. Verkoop die lekker in samen in aparte mix.

 

You may also like...

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: