Humberto Tan: ‘Ik ging voor het geld’

De titel is een quote uit september 2014. Humberto steekt in een interview met de mediacourant niet onder stoelen of banken dat hij ja zei tegen een rol in de Rabobank reclame vanwege het geld.

Hij draaide hiermee zijn BNR nieuwsradio programma vol in de wind tegen. BNR nieuwsradio hoofdredacteur Sjon Frohlich vond het namelijk minder leuk.  Jammer dan dacht Humberto. Bakzeil trekken voor een bak geld. Waar hebben we het over. ‘In Brazilië kan ik ook nog eens Portugees leren’ zegt hij in het interview.

Niks mis met een financiële klapper maken Tannie. Je zakken vullen door met je glimmende kop, in kleren van je eigen pakken lijn, onder de Braziliaanse zon de Rabo te promoten, dat wil iedereen! Maar dan niet dat gelul van dat Portugees leren erbij vertellen. Je ging gewoon voor het geld.

let's dance humberto tanMaar nu heeft Tannie een verzamelalbum slash boek gelanceerd. Een soundbook. Let’s dance heet het. Goed getimed net voor de feestdagen. Tan wil waarschijnlijk tijdens de komende kerst de kachel nog eens een flinke klap geven. Echter moet er altijd meer geld bij Humbie naar binnen stromen dan er wordt verstookt.

Rijkdom komt te voet en vertrekt te paard staat vast op mijn zijn portemonnee geborduurd. Want hard werken voor de muntjes werken kan hij wel. RTL Late Night, invaller voor Edwin Evers, RTL Boulevard, tot voor kort dus BNR nieuwsradio, hij is meester in de rechten, een kledingontwerper en zet zich in voor de Suriprofs en het WNF. Het is wachten op de Tan-denstokers en de Tan-dpasta. Tan komt namelijk uit een arm gezin met een hardwerkende moeder. Uit de Bijlmer. Zijn grootste angst is denk het niet hebben van een uitpuilende beurs. Zit ook wel wat in.

Mijn grootste angst is uitleggen dat wanneer ik een blauw oog heb dit komt door een klap van Justin Bieber nadat ik hem een homo noemde.

Een quote van Tan uit zijn muziek-autobiografieboek: ‘Een geweldige tijd, waar ik net geld genoeg bij me had om twee colaatjes te kopen: Eentje voor een meisje dat ik leuk vond en misschien nog eentje voor mijzelf. Voor de rest danste ik echt de hele avond.”

Een glaasje cola tijdens het stappen? Wat tan? Met niks erin?

Doe anders nog een dansje.

Toegegeven. De gekozen liedjes zijn best goed maar je moet er wel 30 euro voor betalen. Je kan een beetje lezen over Humberto en een beetje luisteren naar de liedjes van Humberto. Tannie verteld namelijk bij elk liedje hoe leuk hij dit liedje vindt. Of wat het voor hem betekent. Of dat hij niet in woorden kan omschrijven hoe ontzettend lekker liedje het is. Helemaal top.

Ik hoorde van de caissière in de Bruna dat Tan’s nieuwe melkkoe als warme soundbookjes over de toonbank gaan. Dit stoort mij. Vooral als hij op twitter het volgende tweet:

Het is dat hij voor Ajax is dat ik hem niet helemaal een lul met vingers vind maar ik zou dus nooit een soundbook van Humberto Tan willen. Ook niet van Jeroen Pauw.

Helaas hebben we anno 2014 bijna anderhalf miljoen mensen in Nederland die onder de door Nederland gestelde armoedegrens leven. Veel van deze mensen vinden de liedjes die Tan leuk vindt vast ook leuk.

Daarom het volgende:

Een oog om oog, een Tan om Tan.

Ik heb op twee nummers na alle liedjes van Tan in een afspeellijst op Spotify gezet.

  1. Carly Simon – Why
  2. King Bee – Back by dope demand

Voor Spotify met een beetje reclame hoef je niet te betalen. Alleen even een account maken.

Fijne kerst!

Open in Spotify

You may also like...

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: