De Heren II doet nog volop mee voor promotie dankzij sterke tweede helft

Wedstrijdverslag 28-11 Baarnsche Courant

Baarn Heren II heeft goed gereageerd op het 3-2 verlies tegen Kampong H35 van vorige week. Op bezoek bij ditmaal H31 van de Utrechtse hockeyclub Kampong wist De Heren II te winnen (2-4) en doet het nog volop mee voor de promotieplekken.

Afgelopen zondag werd voor de wedstrijd aan de lokale pers de lang verwachte nieuwe kledingsponsor van De Heren II gepresenteerd. Met een historisch laag promillagegehalte in het bloed arriveerde de voltallige selectie om 13.45 op het bordes van de BMHV. Het gerucht deed de ronde dat het nieuwe product van Ici Paris ‘parfum op waterbasis’ op de truien zou prijken maar vicevoorzitter Allard Jiskoot onthulde Da Nino Pizzeria als nieuwe hoofdsponsor.

Tijdens de onthulling nam Jiskoot het woord: ‘De BMHV is ontzettend trots dat De Heren II een succesvol bedrijf als Da Nino aan zich heeft weten te binden. Da Nino heeft Italië naar Baarn gebracht. Ze gebruiken louter verse Italiaanse producten en hun krokante bodem is misschien wel het best bewaarde geheim uit het Pizzeria’s gilde van het Westelijk halfrond. Bij elke hap is het alsof Engel Gabriel van een doek van Leonardo da Vinci verdwijnt en op je tong verschijnt. Een wonder. En de bezorgkosten zijn maar 50 cent!’

Na de festiviteiten reisde De Heren II met de spelersbus af naar sportcomplex Kampong aan de Laan van Maarschalkerweerd 2. Baarn dat het nog altijd zonder de geblesseerde Hugo Stoelinga moet doen miste deze wedstrijd ook Carel Laout, Nick Gieskens en Ibrahim Sint Jago. Gelukkig was Maurits Veldhuysen meer dan bereidt zijn schoonmoeder af te zeggen en zichzelf in een BMHV tenue te hijsen.

Kampong dat in theorie nog strijdt voor een plek in de top drie maar dan wel alles moet winnen begon scherp. Ze hielden de bal in de ploeg. Langzaam schoof alle spelers op richting het doel van Baarn. De verdediging van Baarn speelde compact maar kon niet voorkomen dat keeper Berend Rebel af en toe adequate moest ingrijpen. Kampong hield hun goede spel ongeveer 25 minuten vol tot die wet van het hebben van kansen maar niet scoren intrad. Pascal Fugers kwam met enig fortuin aan de bal aan de rand van de cirkel van Kampong. Gebruikelijke wijs draaide Fugers naar zijn backhand en liet de keeper kansloos. Kampong liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en liet het balletje weer rollen. Echter, een ongevaarlijke bal geslagen vanuit het middenveld werd door een verdediger van Kampong ongelukkig gepromoveerd tot een doelpunt. Kampong deed vlak voor rust nog wat terug waardoor Baarn met 2-1 ging rusten.

Na rust verscheen er een ander De Heren II ten tonele. Baarn had het initiatief, hield de linies kort op elkaar en bij balverlies zette het pressie op de verdedigers van Kampong. Olivier van der Wiele beloonde het spel van Baarn door op Cruijffiaans achtige wijze drie man te passeren en de bal hoog in de touwen te slaan. Niet veel later haalde invaller Veldhuys verwoestend uit op kop cirkel en tekende zo voor de 4-1. Kampong kon door concentratieverlies bij Baarn de eindstand op 4-2 zetten. Door deze overwinning gaat De Heren II nog altijd op voor promotie.

You may also like...

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: