Bijtekenen van Pascal Fugers voor De Heren II bleek al snel rond

De Heren II is nog minimaal drie jaar verzekerd van de diensten van aanvaller en topscorer Pascal Fugers. Dat het hier lang niet naar uit zag blijkt achteraf niets van waar. De BHMV heeft tijdens de contractonderhandelingen wel het onderste uit de kan moeten halen.

Pascal Fugers kwam vier jaar geleden met veel bombarie van MHC Soest naar hockeyclub Baarn. Het verlies van Fugers was een hard gelach voor het tweede van Soest. De overstap was vooral sportief een logische omdat Soest op een bedenkelijk niveau speelt. Toch, door de rivaliteit tussen beide clubs was deze transfer vier jaar geleden de ‘talk of the town’. De inkt van de net naar buiten gebrachte ambities van Soest 2 was nog nat of ze konden alweer de prullenbak in door het verlaten van hun aanvalsleider.

Amper vier jaar later stond De Heren II ook bijna met lege handen. Het contract van Fugers liep deze zomer af en hij had de clubs voor het uitkiezen. Vleuten H15 en Kampong H26 waren de voornaamste kandidaten om ‘Mr. Backhand’ over te nemen.  Fugers, ieder jaar goed voor minimaal tien á vijftien doelpunten,  was nog wel bereidt te luisteren naar het aanbod van vicevoorzitter en Technisch Directeur Allard Jiskoot.

December jl. gingen beide partijen met elkaar om de tafel. Het management van Fugers, die zijn belangen laat behartigen door spelersmakelaar en hypotheekspecialist Matthijs van de Kuinder, ging open het gesprek in. Al gauw liet het kamp Fugers weten dat geld niet het belangrijkste is en dat clubliefde nog wel degelijk bestaat. Toch zou het aanbod van de BMHV doorslaggevend zijn in het aanblijven van Fugers bij De Heren II. ‘Het aanbod moet vertrouwen uitstralen. Sportieve prestaties moeten beloond worden naar de maatstaf van het hedendaagse hockey’ zei Van de Kuinder tegen de camera van Eemland TV toen hij voor de slagboom van de parkeerplaats van de BMHV stond waar de pers zich had verzameld.

Nu kan gesteld worden dat er diezelfde avond al een akkoord op hoofdlijnen was en enkel het zetten van de handtekening nog ontbrak.  Beide partijen stonden na een paar uur onderhandelen buiten op het terras ogenschijnlijk ontspannen een sigaar en sigaret te roken. Rond 23.00 uur verliet Van der Kuinder al bellend in zijn auto het terrein en beantwoorde de vraag of Fugers zou blijven met een knipoog en ‘dat horen jullie vanzelf wel mannen’.

Nu Fugers zijn meerjarige verbintenis heeft getekend zijn ook de details van het nieuwe contract openbaar gemaakt. Het salaris is nagenoeg gelijk gebleven maar de hypotheek die Fugers op zijn nieuwe huis aan de Plataanlaan heeft afgesloten is over- en meegenomen in de financiering van het nieuwe veld van de BMHV.

De reden dat het tekenen van het contract zo lang heeft geduurd  is omdat Van der Kuinder nog niet over de juiste papieren beschikte om een dergelijke hypotheek over te schrijven. Van der Kuinder zei hier zelf over: ‘De examens van Erkend Hypotheek Adviseur (SEH) zijn eens per jaar en het was wachten op juni wanneer deze testen worden afgenomen. Het aanblijven van Pascal heeft hierdoor nooit gevaar gelopen. Beide partijen hebben gewoon besloten pas met contractnieuws naar buiten te treden als alles getekend was. Dat is nu gebeurd en iedereen is gelukkig’.

 

You may also like...

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: